streda 13. mája 2015

Rýchle cestovinky s cuketkou a čerstvou bazalkou :)

Prvý recept, ktorý k Vám posielam.  Ako mamina a žena v domácnosti, musíte mať po ruke vždy nejaký recept, keď vám Vaši stravníci zahlásia po obede, že sú strašne hladní a chcú niečo teplé na večeru. Tak fajn, príprava vám bude trvať možno 5 min a doba varenia je asi 10 min podľa cestovín. Sú chutné a nič z nich nikdy nezostalo. Konečné dochutenie a nakoniec aj obmenu nechávam na každom z Vás. 

Krok č.1 
Dajte si variť cestoviny, podľa Vášho vkusu, alebo čo máte poruke. V recepte mám Penne , ale najradšej mám s týmto receptom špagety, ale ja ich lámem na poly, kvôli malému :)
Krok č. 2
Na krájať sušené rajčiny , naložené v oliváči a na olivovom oleji ich aj osmahnúť 2 min, ani nie. ( ja tam dávam aj ten olej z tých rajčín.
Krok č. 3
Jako sa to pekne restuje, tak zatím si umyjem cuketu , stačí jedna aspoň pre nás 4 roch. nešúpem , ale nastúham ju na strúhadle na parmezán, to je väčšie strúhadlo ako na mrkvu. :) Potom cuketku pridám k tým rjačátkam a premiešam, nech sa to vsiakne 

Krok č. 4 
Riadne tomu vypečiem, nech to bublá , tá cuketka nepotrebuje veľa stačí tak možno 3 min. Potom to zalejem rajčinovým pyré a docukrým aj dosolím. Jnechám prebublať, nech sa chute spoja asi 2 min a hodím tam olivy. Vypnem sporák.
Krok č. 5
Scedíme cestovinky , vlejeme na nich zmes. Premiešame. Nakladáme na tanier podľa hladu stravníka. A na záver nastrihám bazalku. Môžem nastrúhať aj parmazán. Nezabudnite, že vždy je hlavným korením to, že to varíte z láskou :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára